Kokos kuglice

Kokos kuglice

U nastavku pročitajte jednostavniju verziju recepta za kokos kuglice u kojem je mlijeko u prahu zamijenila bijela čokolada.

Recept:

Sastojci:

  • 10 dkg kokosa
  • 30 dkg bijele čokolade
  • 1,5 dl slatkog vrhnja
  • kokos za valjanje

foto: Dreamstime

Priprema:

Čokoladu prvo natrgajte na kockice. Zatim zagrijte slatko vrhnje do vrenja te ga prelijte po čokoladi. Miješajte smjesu kuhačom dok se čokolada ne otopi i ne poveže s vrhnjem. Nakon toga umiješajte kokos u smjesu od čokolade i vrhnja pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se smjesa ohladila, stavite je u hladnjak na sat vremena.

Nakon hlađenja izvadite smjesu iz hladnjaka i čajnom žličicom zagrabite smjesu, pa onda rukama oblikujte malu kuglicu koju potom možete uvaljati u kokos. Nastavite oblikovati kuglice sve dok ne potrošite smjesu. Kuglice možete staviti u male papirnate košarice za praline koje ćete pronaći u trgovinama, a potom ih možete spremiti u metalnu kutiju. Nakon oblikovanja obvezno ih morate držati na hladnom mjestu.

Napomena:

Ako pak više volite tamnu čokoladu, možete koristiti nju umjesto bijele. Postupak izrade je identičan, samo morate prilagoditi količinu slatkog vrhnja. U tom slučaju koristite 30 dkg tamne čokolade i 2,5 dl slatkog vrhnja.