10 trikova za superkolače
------ DOME, 2 stupca, color

10 trikova za superkolače

Folija za oblike

Svemoguća folija ima razne namjene. Primjerice – pomoću debelog komada folije unutar svog kalupa za torte možete napraviti oblik koji želite i smjesu uliti u njega.

Rok trajanja

Svojim nedavno napravljenim kolačima možete produžiti rok trajanja ako u kutiju s njima stavite pola narezane jabuke. Zbog održavanja vlažnosti, duže će ostati svježi i ukusni.

Rezanje torte

Znate onaj trenutak kad iz pećnice izvadite savršen biskvit, a onda ga treba prerezati. Nož zna raskomadati vaše umjetničko kulinarsko djelo, zato bolje upotrijebite zubni konac. Samo odrežite veći komad konca i provucite kroz biskvit – dobit ćete dva jednaka i lijepa komada spremna za nadijevanje.

Šećer za sir

Ako ste napravili prefinu tortu od sira, duže će vam ostati svježa ako u spremnik uz nju stavite dvije kocke šećera.

Nedostaje vam jedno jaje

Upravo ste pripremili sve sastojke za slatki desert i shvatili da vam nedostaje jedno jaje, a trgovina više ne radi. Nadomjestak je neutralni ocat ako ga kojim slučajem imate u svom domaćinstvu.

Neka se ne lijepi

Kako vam se torta ili kolači ne bi lijepili za stranice kalupa, potrebno ih je namazati maslacem te pobrašniti, i stranice i dno posude.

Miješanje prema receptu

Ako vam u receptu piše kako biste trebali određenu smjesu miješati ručno, nemojte nikako pribjeći olakšanju pomoću miksera jer na taj način kvarite željenu kompaktnost smjesa. Odvojite neko vrijeme i ručno pripremite svoju smjesu – kolači će biti za prste polizati.

Nestašna bjelanca

Koliko god tučete bjelance, snijeg nikako da postane kompaktan? E pa ako u njega dodate malo gustina ili nekoliko kapi limuna, ubrzo će biti – savršen.

Čokoladni savjet

Kako vam glazura od čokolade ne bi popucala te narušila ukupan dojam, u smjesu dodajte žlicu jogurta – torta će vam biti i ukusna i spremna za izložbu pred vašim ukućanima.

Savršena glazura

Za tortu kao iz slastičarnice, a domaću i finu, ali s posebnim natpisom – potrebno je napraviti savršenu glazuru koja će biti u funkciji dekoracije, a evo i kako. Smjesu za glazuru, kojom ćete ispisivati “sretan rođendan” ili nečije ime, stavite u tuljac od aluminijske folije te željeni natpis ispišite na papiru za pečenje koji ste izrezali u dimenzijama svoje torte. Ispisanu glazuru ostavite da stoji u hladnjaku pola sata. Nakon toga lagano ćete natpis odvojiti s masnog papira i bez problema ga prebaciti na tortu!